Nazad

Politika privatnosti

Dva Lika j.d.o.o., sa sjedištem u Markuševcu Turopoljskom 7 (Donja Lomnica, 10412), OIB: 44048301067, ovom Politikom privatnosti utvrđuje način prikupljanja, čuvanja i korištenja osobnih podataka.

U svom poslovanju obrađujemo određene osobne podatke, zbog čega donosimo ovu Politiku privatnosti, a koja se odnosi na obradu podataka do koje dolazi putem naše web stranice (www.dvalika.hr; u daljnjem tekstu: Web stranica), ali i putem redovnog poslovanja. Uz to, ova Politika opisuje koja je osnova i svrha takve obrade te koja su prava ispitanika. 

Svi pojmovi koji se koriste u ovo tekstu definiraju se na isti način na koji su definirani u Uredbi (EU) 2016/679 Europskog Parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka; u daljnjem tekstu: GDPR).

Molimo vas da ovu Politiku pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Voditelj obrade

Web stranica agencije za promidžbu Dva Lika j.d.o.o., sa Markuševcu Turopoljskom 7 (Donja Lomnica, 10412), OIB: 44048301067 (u daljnjem tekstu: Voditelj obrade, odnosno mi, naše i sl.), koristi samo najnužnije, odnosno neophodne kolačiće neophodne za uredan rad naše web stranice. Biranje opcije odbijanja kolačića može značajno utjecati na funkcionalnost web stranice u smislu Vašeg korisničkog iskustva.

Kontakt: info@dvalika.hr / tel:+385 91 3825 452

Tko je ispitanik?

Ispitanik je svaki pojedinac čiji se identitet može utvrditi, odnosno osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

U okvirima poslovanja Voditelja obrade putem Web stranice, ispitanik bi prvenstveno mogao biti:

  • svaka osoba koja koristi kontakt-obrazac na Web stranici.
  • svaki posjetitelj Web stranice.

U okvirima redovnog poslovanja, ispitanik može biti naš klijent (postojeći ili potencijalni), naš dobavljači i poslovni partneri, naši zaposlenici i kandidati za radna mjesta.

Kako prikupljamo podatke?

Vaše osobne podatke u pravilu prikupljamo kada nam ih date. To se može dogoditi u sljedećim situacijama:

  • automatski putem naših Internet servera ili korištenjem „kolačića“.
  • Korištenjem /posjetom ove Web stranice.
  • popunjavanjem i slanjem kontakt obrasca na Web stranici.

Gledamo da prikupljamo samo one podatke koji su apsolutno nužni za izvršenje ugovornih i zakonskih obveza odnosno za kvalitetno i učinkovito pružanje naših usluga. Podaci koje prikupljamo mogu biti (ovisno o okolnostima). Podaci koje prikupljamo putem funkcionalnosti kolačića:

  • ime i prezime.
  • e-mail.
  • podaci koje nam pošaljete u kontakt formi.

Zašto obrađujemo podatke?

Podatke obrađujemo prvenstveno kako bismo ispunili ugovorne i zakonske obveze u odnosu na djelatnost kojom se bavimo. Konkretno, ti podaci su nam potrebni kako bismo mogli učinkovito upravljati Vašim upitima, odnosno povratno Vas kontaktirati. Nije isključeno da nam se sa zahtjevima obrate službena tijela koja unutar okvira svojih ovlasti imaju pravo uvida u dokumentaciju koja možebitno sadrži i osobne podatke. U odnosu na našu Web stranicu, podaci koje prikupljamo potrebni su nam radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva odnosno generalnog poboljšanja naše Web stranice. Ne donosimo odluke koje se temelje na automatiziranoj obradi podataka.

Koja je pravna osnova za obradu?

Pravna osnova za obradu ovisi o okolnostima samog slučaja, a u nastavku donosimo pregled uobičajenih situacija:

  • Ako ste kupac (ili potencijalni kupac), osnova za obradu osobnih podataka je izvršavanje ugovora (ili izvršenje predugovornih radnji) u kojem ste (ili ćete potencijalno biti) stranka, dakle kupoprodaja robe ili izvršenje servisa.
  • Ako nam se obraćate koristeći našu kontakt-formu na Web stranici (ili na drugi način) s upitima vezanim uz narudžbu, osnova za obradu osobnih podataka je izvršavanje ugovora u kojem ste stranka.
  • Ako nam se obraćate koristeći našu kontakt-formu na Web stranici (ili na drugi način) radi podnošenja prigovora, obrada je nužna radi poštovanja naših pravnih obveza, prije svega primjenjivih odredaba Zakona o zaštiti potrošača ukoliko ste potrošač.
  • Obrada podataka na Web stranici putem kolačića se odvija temeljem Vaše privole posjetitelja (uz iznimku tzv. funkcionalnih kolačića bez kojih Web stranica ne može uredno raditi).

S kime dijelimo Vaše podatke?

Osnovni nam je cilj da Vaše podatke ne dijelimo, odnosno da ih dijelimo s minimalnim brojem subjekata, a i to samo ako za to postoje opravdane okolnosti (u pravilu ugovorna ili zakonska obveza). Pazimo na to da uvijek dijelimo samo minimum apsolutno nužnih osobnih podataka.

Podatke u takvim okolnostima- dakle, ako postoji nužna potreba za navedeno – dijelimo sa:

  • kooperantima/dobavljačima radi izvođenja operativnih aktivnosti (izdavanje i obrada ponuda, računa i sustava plaćanja i sl.).
  • poreznim/pravnim/računovodstvenim savjetnicima (uz preduvjet da su vezani profesionalnom tajnom, ugovornim klauzulama o povjerljivosti i sl.).
  • nadležnim tijelima- ako tako zahtijeva primjenjivo lokalno ili europsko zakonodavstvo.

Podatke ne prosljeđujemo u treće zemlje, odnosno izvan granica Republike Hrvatske. Ako bi se javila takva potreba, podaci neće biti preneseni prije nego što se uvjerimo da su na snazi odgovarajuće zaštitne mjere i standardi.

Koliko dugo čuvamo osobne podatke?

Dakako da gledamo da Vaše podatke obrađujemo samo onoliko dugo koliko je to nužno, a nakon toga da ih trajno brišemo/uništimo, međutim, neke podatke smo temeljem zakona dužni čuvati nešto dulje. Svakako moramo obrađivati Vaše podatke barem onoliko dugo koliko traje zastarni rok za Vaše zahtjeve koje biste mogli imati u slučaju nezadovoljstva uslugom ili robom. Ako postoje sudski ili drugi postupci u kojima ste strana, Vaši podaci obrađivati će se onoliko dugo koliko ti postupci traju.

Kada se podaci obrađuju u računovodstvene svrhe odnosno sadržani su u knjigovodstvenoj ispravi poput računa, pohranjeni su najmanje 11 godina, sve sukladno zakonskim propisima o računovodstvu. Voditelj obrade vodi evidenciju obrade osobnih podataka, a u kojoj je detaljno opisano koliko dugo se obrađuju podaci.

Zaštita Vaših podataka

Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove Web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Kontinuirano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili neke koristi ili usluge. Osim toga, educiramo se o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

Prava pojedinaca

Sve upite u svrhu ostvarenja Vaših prava (vezano za osobne podatke, što uključuje i kolačiće) molimo da uputite na info@dvalika.hr, i Vašem zahtjevu udovoljit ćemo besplatno. Na vaše upite i zahtjeve odgovaramo u roku od 30 dana. Ako iz nekog razlog ne možemo ispuniti Vaš zahtjev, poslat ćemo Vam objašnjenje o tome zašto nismo mogli udovoljiti istom.

Podložno preduvjetima sadržanima u GDPR-u, imate čitav niz prava koja opisujemo u nastavku:

  • Ako želite znati posjedujemo li i obrađujemo Vaše osobne podatke (te koji su to podaci i što s njima radimo), ili ako želite pristupiti osobnim podacima koje imamo o Vama, molimo Vas da nas kontaktirate info@dvalika.hr (pravo na pristup).
  • Imate pravo na ispravak osobnih podataka koje posjedujemo ako su oni netočni ili ih treba ažurirati.
  • Pod određenim okolnostima, uz određene iznimke, možete zatražiti da izbrišemo Vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Imajte u vidu da nas brisanje može onemogućiti u pružanju određenih usluga odnosno umanjiti kvalitetu istih (npr. ukoliko odlučite izbrisati korisnički račun, sa svakom novom narudžbom morat ćete podatke nanovo upisivati). Određene podatke moramo obrađivati kroz određeno razdoblje, bilo zbog zakonskih obveza ili zbog ugovornih obveza. Možete tražiti da prestanemo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga.
  • Imate i pravo na ograničenje obrade, ako neki od obrađivanih podataka ne bi bili točni, međutim istodobno ne želite da se podaci brišu već da se ograniči korištenje istima, ili ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, međutim Vi ih želite zadržati zbog vlastitih opravdanih potreba (tj. postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva).
  • Uz pravo na pristup možda ćete istodobno koristiti pravo na mogućnost prijenosa podataka. To znači da Vam podatke prenosimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu, ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi ispunjenja našeg ugovora i ako se obrada vrši s pomoću automatiziranih procesa.
  • Pravo na prigovor imate (među ostalim) ukoliko Vaše podatke obrađujemo radi izvršenja zadaća od javnog interesa ili pri izvršavanja službene ovlasti ili se prilikom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese.
  • Ako se obrada temelji na Vašoj privoli, istu možete povući u bilo kojem trenutku. Povlačenje Vaše privole imat će učinke samo za buduću obradu. Obrada izvršena prije povlačenja privole ostaje valjana.
  • Ako niste zadovoljni našom reakcijom na Vaš upit, ili ako niste zaprimili odgovor u roku od 30 dana od dana predaje svoje zahtjeva, imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji se predaje (i) osobno (usmeno na zapisnik), ili (ii) pisanim putem na adresu: Agencija za zaštitu osobnih podataka, Selska cesta 136, 10 000 Zagreb, ili (iii) ispunjavanjem online obrasca na web stranici Agencije (www.azop.hr) , ili (iv) e-mailom: azop@azop.hr, ili (v) faksom na broj: 01/ 46-090-99.

Molimo da uzmete u obzir da imamo pravo, ako bi Vaš zahtjevi bili očito neutemeljeni (čak i ako je samo jedan) ili pretjerani, osobito zbog njihova učestalog ponavljanja: (a) naplatiti razumnu naknadu uzimajući u obzir administrativne troškove pružanja informacija ili obavijesti ili postupanje po zahtjevu; ili (b) odbiti postupiti po zahtjevu.

Uporaba kolačića

Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu politiku o kolačićima na Politika o kolačićima.

Ova politika privatnosti je posljednji put izmijenjena: 07. kolovoza 2024. godine

Preloader image